Proiectul „Gabioane protecție conductă de transport petrol CONPET” reprezintă o componentă esențială în asigurarea integrității infrastructurilor critice. Prin intermediul imaginilor primite, putem detalia etapele și tehnicile specifice aplicate în cadrul acestui proiect.

Proiectare și Pregătire

În această etapă, se efectuează studii de sol și de impact asupra mediului pentru a asigura că proiectul nu va avea efecte adverse și pentru a determina specificațiile tehnice ale gabioanelor. Se proiectează structura armăturilor metalice care vor forma gabioanele, având grijă să respecte cerințele tehnice pentru susținerea și protecția conductei.

Excavare și Fundație

Se realizează săpături la adâncimea necesară pentru a instala gabioanele. În imagini se observă profilul săpăturilor, care trebuie să fie suficient de adânc pentru a preveni eroziunea și pentru a oferi un suport stabil pentru gabioane. Această parte este esențială pentru a preveni orice deplasare a pământului care ar putea afecta conducta.

Armare și Asamblare

Conform fotografiilor, armăturile metalice sunt asamblate la fața locului. Acestea sunt construite din oțel armat și legate împreună pentru a forma o structură rezistentă. Armăturile sunt esențiale pentru a conferi gabioanelor stabilitate și rezistență mecanică.

Montarea și Umplerea Gabioanelor

După ce structura de armătură este pregătită, gabioanele sunt montate în jurul conductei. Acestea sunt umplute cu piatră sau alte materiale grele, oferind astfel greutatea și rezistența necesară pentru a proteja conducta în fața forțelor naturale, precum inundațiile sau alunecările de teren.

Finalizarea și Inspectarea

După umplerea gabioanelor, se efectuează o inspecție minuțioasă pentru a asigura că structura este corect realizată și că îndeplinește toate cerințele de siguranță. Se acordă o atenție deosebită asigurării că gabioanele sunt bine ancorate și că nu există goluri care să permită mișcarea pietrelor sau a materialelor de umplutură.

Lucrarea de protecție a conductei de transport petrol reprezintă un exemplu de aplicare a tehnologiilor de construcție pentru protejarea infrastructurii vitale. Măsurile de precauție și tehnicile de construcție utilizate în acest proiect demonstrează angajamentul SC TEMPOCOM SRL pentru asigurarea unor servicii de înaltă calitate și pentru protejarea mediului și a resurselor esențiale.