Podul Bascov, situat în județul Argeș, era o structură vitală care asigura legătura între două sectoare importante ale regiunii. Cu toate acestea, datorită deteriorării avansate și neconformității cu noile standarde de siguranță, a fost luată decizia demolării complete a podului și a fundațiilor acestuia. SC TEMPOCOM SRL a fost aleasă pentru realizarea acestui proiect datorită expertizei sale îndelungate în demolări și construcții industriale.

Demolarea a inclus suprastructura podului, infrastructura și fundațiile, implicând o cantitate demolată și concasată de aproximativ 2500 metri cubi. Proiectul trebuia să fie finalizat într-o perioadă de 30 de zile, ceea ce impunea o coordonare și eficiență impecabile.

Abordarea și Execuția

Cu un plan bine pus la punct, SC TEMPOCOM SRL a abordat proiectul în următorii pași:

  1. Planificarea și Siguranța: Înainte de începerea lucrărilor, am efectuat o analiză detaliată a structurii și am stabilit un plan de demolare care să asigure siguranța echipei și a mediului înconjurător.
  2. Demolarea Suprastructurii: Am utilizat echipamente grele pentru a demola suprastructura podului. Aceasta a inclus tăierea și îndepărtarea armăturii de oțel, precum și betonul armat.
  3. Demolarea Infrastructurii și Fundațiilor: Infrastructura și fundațiile au fost demolate utilizând o combinație de echipamente de demolare mecanică și tehnici de spargere controlată.
  4. Concasarea Materialelor: Materialele rezultate din demolare au fost concasate pe loc, folosindu-se concasoare mobile pentru a reduce volumul și a facilita transportul.
  5. Reciclarea și Depoluarea: Am acordat o atenție deosebită separării materialelor pentru reciclare și am asigurat că toate resturile sunt depozitate conform normelor de mediu.

Rezultatele și Impactul

Demolarea podului Bascov a fost realizată în termenul stabilit, cu respectarea strictă a tuturor normelor de siguranță și protecție a mediului. Prin folosirea unei echipe experimentate și a tehnologiei de ultimă oră, SC TEMPOCOM SRL a demonstrat capacitatea sa de a duce la bun sfârșit un proiect complex și de mare responsabilitate.

Proiectul de demolare a podului Bascov a fost un succes pentru SC TEMPOCOM SRL, consolidându-și reputația de expert în demolări și reciclare în construcții industriale. Am dovedit că putem oferi soluții eficiente și sigure pentru proiectele de infrastructură care necesită un grad înalt de specializare și responsabilitate.