Context

În inima orașului Pitești, pe strada Frații Golești, SC TEMPOCOM SRL a fost însărcinată cu obiectivul de a dezvolta fundația robustă pentru un nou complex rezidențial. Proiectul avea specificațiile S+P+8, indicând un subsol, parter și opt etaje superioare, destinat să ofere locuințe moderne și confortabile pentru comunitate.

Provocarea

Lucrarea de fundație pentru un astfel de edificiu necesită o precizie și o atenție deosebită, dat fiind că fundația este esențială pentru durabilitatea și siguranța întregii structuri. Amplasamentul, în centrul orașului, a impus restricții de spațiu și a necesitat coordonarea atentă cu autoritățile locale pentru minimizarea perturbării traficului și a activității comerciale.

Soluția

Echipa SC TEMPOCOM SRL a abordat proiectul în etape meticulos planificate:

  1. Excavare și Stabilizare: Am început cu excavarea pentru subsol folosind excavatoare de capacitate medie și grele. Pământul a fost stabilizat cu pereți mulați și ancoraje pentru a preveni orice alunecare sau colaps.
  2. Cofrare și Armare: Pentru a pregăti turnarea betonului, am instalat cofraje și am realizat o rețea densă de armături din oțel, asigurând astfel structura și rezistența necesare pentru a suporta greutatea viitorului bloc.
  3. Turnarea Betonului: Am utilizat betoniere și pompe pentru beton pentru a turna betonul în cofraje, în straturi succesive, asigurându-ne că fiecare strat este perfect nivelat și compactat.
  4. Finisaje și Impermeabilizări: După întărirea betonului, am aplicat tratamente pentru impermeabilizare și am realizat finisajele necesare pentru a pregăti fundația pentru următoarele etape de construcție.

Rezultatele

Fundația blocului de pe Strada Frații Golești a fost finalizată în timp util, respectând toate standardele de siguranță și calitate. Utilizarea tehnologiilor avansate și a expertizei echipei SC TEMPOCOM SRL a asigurat că baza complexului rezidențial va sta fermă pentru decenii de acum înainte.

Proiectul de pe Strada Frații Golești a demonstrat încă o dată abilitatea SC TEMPOCOM SRL de a gestiona și executa lucrări de construcție complexe în medii urbane solicitante. Prin acest proiect, compania și-a consolidat reputația de constructor de încredere și de pionier în utilizarea tehnologiilor moderne în domeniul construcțiilor industriale.